16 nap Etiópiában és a Seychelle-szigeteken, repülőjeggyel, helyi közlekedéssel, teljes ellátással/félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33273
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

824.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33273

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Élj át egzotikus kalandokat Etiópiában és a földi paradicsomban, vagyis a Seychelle-szigeteken!

Időpont

  • 2019. november 16-december 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Bécs – Addisz Abeba – Bécs útvonalon közvetlen járattal
  • Repülőjegyet Addisz Abeba – Mahé – Addisz Abeba útvonalon közvetlen járattal
  • Közlekedést a körutazáson légkondicionált autóbusszal, valamint terepjárókon
  • 7 + 6 éjszaka szállást jó minőségű, középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Teljes ellátását (reggeli, ebéd és vacsora) Etiópiában
  • Félpanziós ellátást plusz a 12. napon ebédet a Seychelle-szigetek programon
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Belépőjegyek árait
  • Idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket: kb. 185.000 Ft + 35.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • Kedvezményes csoportost útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • Praslin és La Digue fakultatív kirándulás árát: kb. 200 € / fő
  • Szervízdíjat / borravalót a helyiek részére: 40 € + 30 € / fő (A helyszínen fizetendő.)
  • Etióp vízumdíjat: 45 € / fő (Ügyintézését irodánk végzi, itthon az út indulása előtt fizetendő!)
  • A vízumdíj összegének fizetési határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. szeptember 13.!
  • Vízum ügyintézési díj: 3.500 Ft / fő
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
  • 10-11 fő utazása esetén a 23.600 Ft-os / fő felárat

Felár

  • Egyágyas felár: 287.800 Ft

Program

1. nap: Bécs – Addisz-Abeba

Találkozó Bécs Schwechat repülőterén. Késő este repülés közvetlen járattal Etiópia fővárosába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Addisz-Abeba

Reggel érkezés Addisz-Abebába, a világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosába. Reggelit követően ismerkedés a várossal: St. György katedrális, Szentháromság katedrális, Egyetem (kívülről), piac. A Nemzeti Múzeum Afrika egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik. Ott láthatjuk többek között a 3,5 millió éves Lucy csontvázát. Vacsora, szállás Addisz-Abebában.

3. nap: Addisz-Abeba — Bahar Dar

Reggeli után repülés a Tana-tó partján fekvő Bahar Darba, az ország harmadik legnagyobb városába. A tavon a halászok sokaságát láthatjuk, papiruszból készült halászhajóikon. Itt ered a Kék-Nílus, melynek a vízesése növény- és állatvilágával elkápráztatja a látogatókat. Hajókázást követően falvak és kávéültetvények mellett sétálunk el és útba ejtjük a Ura Kidane Meret kolostort is, mely a XVI. századból származó kereszt- és koronagyűjteményéről vált ismertté. Az Azwa Maryam kolostornak a kertje gyönyörű. Vacsora, szállás Bahar Darban.

4. nap: Bahar Dar — Gondar

A Tana-tavat megkerülve érünk Gondarba, Etiópia egykori fővárosába. Napjainkban a település kastélyairól és templomairól ismert. A palotanegyed a világörökség része, érdekes épületeknek ad otthont, mint pl. I. Yohannes császár könyvtára, vagy az Énekek háza, ahol korábban királyi dalversenyeket rendeztek. A nádtetős Debre Sina temploma csodálatosan festett belső terével teszi teljessé a napot. Vacsora, szállás Gondarban.

5. nap: Gondar – Simien Nemzeti Park

Az út lenyűgöző tájakon át vezet a Simien-hegységen át, mely olyan különleges állatfajoknak ad otthont, mint az abesszín kőszáli kecske, dzseláda pávián és az etióp farkas. A hegylánc és egyben az ország legmagasabb pontja a Ras Dashen. Vacsora, szállás Gondarban.

6. nap: Gondar – Axum

Rövid repülést követően érkezünk Etiópia „Rómájába”, Axumba, a XX. századig az etióp királyok koronázási helyére. Egyházi központ a IV. század óta. Meglátogatjuk a Régészeti Múzeumot érdekes sírtermeivel és érmegyűjteményével. Az Etióp ortodox egyház tanítása szerint a Miasszonyunk Sioni Mária Templomban található a Frigyláda benne a Tízparancsolat tábláival, a régi és az új épületek sajátos ellentétével nyűgözi le a látogatókat. Axum legfontosabb építészeti emlékei a III. századtól elterjedő, a királyok és a nemesek sírjait jelző sztélék és obeliszkek. Délután az Északi Sztélé parkba vezet az út. Vacsora, szállás Axumban.

7. nap: Axum — Lalibela

Reggel repülés (időutazás) Lalibelába. A XII – XIII. században érezhetjük magunkat. Az út során ma találkozunk először sziklatemplomokkal, melyeket korábban egyetlen sziklatömbből vájtak ki. Az etióp ortodox egyház fontos szentélyei méltán váltak a világörökség részévé. Vacsora, szállás Lalibelában.

8. nap: Lalibela — sziklatemplomok

Ez a nap a sziklatemplomok egy újabb csoportjával kezdődik. Különösen szép a görögkereszt formában felépített Szent György temploma. A közelben található és némi sétával elérhető Leakuto Leab temploma, mely Lalibelától kissé távolabb fekszik, és a Zagwe-dinasztia utolsó királyának szentelték. Vacsora, szállás Lalibelában.

9. nap: Lalibela — Addisz-Abeba

Búcsút intünk Lalibelának és reggel visszarepülünk a fővárosba. Délután látogatás az Etnográfiai Múzeumban. A Haille Selassie császár egyik egykori palotájában berendezett múzeum átfogó képet ad az ország kultúrájáról és művészetéről. Szállás Addisz-Abebában.

10. nap: Addisz-Abeba – Mahe

Reggeli után transzfer a repülőtérre és irány a Seychelle-szigetek! Délután érkezés Mahe, az ország legnagyobb szigete nemzetközi repülőterére. A XVI. században portugál hajósok fedezték fel a még lakatlan szigetet. Az 1976-ban függetlenségét elnyerő köztársaság lakosságának kb. 85 %-a itt él és a főváros is ezen a szigeten található. Érkezés után transzfer a szálláshelyre. Vacsora, szállás.

11. nap: Üdülés Mahe szigetén

Egész napos pihenés, üdülés a tengerparton.

12. nap: Mahe

Ismerkedés Mahe szigetével. Victoria kb. 24 ezer lakosával a köztársaság fővárosa, a világ legkisebb fővárosai közé tartozik. A település mindössze 200 éves múltra tekint csak vissza, így nem rendelkezik komolyabb történelmi múlttal. Az egyik legismertebb látnivalója a londoni Big Ben mintájára készült a város központjában. Látogatás a színes és nyüzsgő piacon, ahol zöldségek, gyümölcsök, halak és fűszerek kavalkádja mellett szuveníreket, kézműves termékeket is árulnak. Továbbutazás Mission Lodge kilátóhelyre, ahonnan a sziget trópusi növényvilágát és hegycsúcsait is megcsodálhatjuk. Ebéd egy tradicionális étteremben, majd fürdési lehetőség. Vásárlási lehetőség egy hagyományos kézműves faluban. Vacsora, szállás.

13. nap: Üdülés Mahe szigetén

Egész napos pihenés, üdülés a tengerparton.

14. nap: Praslin és La Digue (fakultatív program)

Üdülés a tengerparton vagy egész napos fakultatív kirándulás. Korai reggeli után transzfer a kompkikötőbe. Praslin a kb. 6.500 fős lakosságával Seychelle második legnagyobb szigete, Mahétól 45 km-rel északkeletre található. A XVIII. században, még a franciák letelepedése előtt a praslin-i Cote d’Or a kalózok kedvelt rejtekhelye volt, még manapság is sokan keresik az általuk elrejtett kincseket. Érkezés után utazás Vallee De Mai Nemzeti Park területére. A Seychelle-szigetek UNESCO Világöröksége közül az egyik, a Vallée De Mai is Praslin-en lelhető fel. Egyedül itt nő szabadon a Coco De Mer, a világ legnehezebb és legnagyobb termése, valamint még hat olyan pálmafaj, amelyek csak Seychelle-en honosak. Ez a sziget az utolsó menedékhelye az egyik legritkább madárnak, a Fekete papagájnak. Itt található az Anse Lazio is, amely a Seychelle-szigetek legtöbbet fényképezett tengerpartja. Nem véletlenül szerepel a világ csodálatos partjainak top 10-es listáján! Rövid szabadidő a tengerparton. Továbbutazás komppal La Digue szigetére, ahol kb. 2000 lakos él. Itt az ember úgy érzi, hogy megállt az idő. A lakott szigetek közül a legérintetlenebb terület! Érkezés után ebéd, majd irány a L’Union Estate és a kihagyhatatlan Anse Source d’Argent tengerparti szakasz. Este visszautazás Mahéra. Vacsora, szállás.

15. nap: Mahe – Addisz-Abeba

Késő délelőtt kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás a kora esti órákban Addisz-Abebán keresztül.

16. nap: Addisz-Abeba – Bécs

Érkezés Bécsbe másnap hajnalban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

16 nap Etiópiában és a Seychelle-szigeteken, repülőjeggyel, helyi közlekedéssel, teljes ellátással/félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére