10 napos körutazás 1 főre Örményországban és Grúziában, repülőjeggyel, félpanzióval, 3 és 4 csillagos szállodákban, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 33326
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

563.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33326

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel ismeretlen, egzotikus tájakat, ismerj meg különleges kultúrákat és mesébe illő tájakat Örményországban és Grúziában!

  • 2020. 05.14 - 23.: , 563.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást (2. nap reggeltől 9. nap vacsoráig)
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát ( illetékkel és csomagdíjjal )
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás - Standard 7 400 Ft / fő
  • Útlemondási biztosítás reptéri illetékre 6 500 Ft / fő

Felárak

  • Egyágyas szoba 119 000 Ft
  • Fakultatív Kazbegi kirándulás 27.000 Ft

Program

1. NAP: BUDAPEST – JEREVÁN

Repülés az esti órákban átszállással Jerevánba.

2. NAP: JEREVÁN

Hajnali órákban érkezés Jerevánba. Szállásfoglalás (2 éj), pihenés. A déli órákban kezdjük el Jereván megismerését. A kiránd­lást a főváros szívével, a Köztársaság térrel kezdjük. Itt található a Történelmi Múzeum, illetve az esti zenés játékairól híres Hraparak szökőkút is. Ellátogatunk a világ egyik leggazdagabb ókori kéziratgyűjteményébe, a Matenadaranba. A tárlat megtekintése után a Cascade parkja felé vesszük az irányt, melynek szépségét gyönyörű virágoskertek és modern művészeti alkotások emelik. A tetejéről pedig a városra nyílik csodás panoráma. A nap további látványosságai: Operaház, Parlament, Szent Gergely katedrális, Tsitsernakaberd emlékpark. Befejezésül az Ararat Brandy gyárat keressük fel, ahol azontúl, hogy bemutatják nekünk az ital készítésének fázisait, egy kellemes kóstolón is részt veszünk. Vacsora egy tradicionális étteremben.

3. NAP: KHOR VIRAP – NORAVANK – KARAHUNJ

Reggeli után az ország déli része felé utazunk. Első állomásunk egy jelentős keresztény helyszín, a Khor Virap. Jelentése: „mély verem”. A kolostor nevét a 6 méter mély börtönéről kapta, ahová az akkori uralkodó Szent Gergelyt záratta be. Következő állomá­sunk a XIII. századi Noravank, mely egy főtemplomból és egy sírtemplomból áll. A templomokat körülvevő szokatlanul vöröses színezetű sziklák különleges látványt nyújtanak. Mai utolsó látnivalónk a Sziszián városa mellett található Karahunj, az „örmény Stonehenge”, ami a világ feltételezett legősibb csillagvizsgálója. Éjszakára Gorisban szállunk meg.

4. NAP: TATEV – JERMUK – ARENI

Reggeli után első állomásunk a Tatev kolostor lesz. Megközelítéséhez igénybe vesszük a „szárnyait” is, mely a Guinness rekordok könyve szerint a világ leghosszabb drótkötélpályás felvonója. A lélegzetelállító panorámán és a kolostor meghitt szépségén kívül a hely története is figyelemre méltó. A XIV – XV. században a teológiai vonatkozáson túl az épület, oktatási központként is működött. Délután visszaindulunk Jereván felé. Útközben megtekintjük Jermuk gyógyvizű forrását, illetve Areni borászatát. Kuriózumnak számítanak a citromból, barackból, gránátalmából készült borkülönlegességek. Az éjszakát Jerevánban töltjük (2 éj).

5. NAP: GARNI – GEGHARD – ECHMIADZIN

Reggeli után a napunkat az ország egyetlen, máig fennmaradt hellenisztikus templomával, a Garnival kezdjük. Innen nem messze, 1.700 méter magasságban, épült a Geghard sziklatemplom. A hely varázsát a beáramló természetes fények lenyűgöző látványa és a templom belsejében csörgedező kis patak emeli. A sziklatemplom 2000-ben felkerült az UNESCO Világörökségek listájára. Ezt követően lehetőségünk lesz megtekinteni, hogyan készül a tradicionális örmény kenyér, a lavash, illetve kedvünk szerint részt vehetünk az elkészítésében. Délután ellátogatunk Echmiadzinba, itt található a világ egyik legrégebbi keresztény temploma, mely UNESCO világörökségi helyszín, csak úgy, mint a nap utolsó látványossága, a Zvartnots katedrális maradványai. A gyönyörű állapotban fennmaradt oszlopokon, épületrészeken túl a hely különlegessége, hogy vélhetően egy olyan épület romjaira épült, melynek maradványai még urartui időkből származnak.

6. NAP: SZEVÁN-TÓ – HAGHPAT – TBILISZI

Reggeli után kelet felé utazunk. Itt sokkal zöldebb, Svájcra emlékeztető természeti környezet fogadja a látogatókat. Nem véletlen, hogy ezt az országrészt „örmény Svájcként” is emlegetik. A Szeván-tó felé vesszük az irányt. A Balatonnál valamivel nagyobb tó területén az 1.900 méteres tengerszintfeletti magasság miatt a nyári „strandszezon” mindössze néhány hétre korlátozódik. Az ország számunkra utolsó látványossága a X – XIII. század között épült Haghpat kolostor, mely az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Késő délután Grúzia felé vesszük az irányt. Tbiliszibe érkezve fakultatív séta a belvárosban. Este a szálláshely elfoglalása és vacsora. (3 éj).

7. NAP: TBILISZI

Ezen a napon a grúz fővárossal, Tbiliszivel ismerkedünk. A III. századból való Narikala erőd, a Jumah mecset, ókeresztény templomok, és a futurisztikus küllemű Béke híd a város építészeti, kulturális és vallási sokszínűségéről tesznek tanúbizonyságot. Megtekintjük a Kura folyó partján, a szikla tetejére épített gyönyörű keresztkupolás Metekhi templomot. Innen nem messze, az Európa parkból indul a felvonó, ami a folyó felett átrepülve az erődhöz juttat fel minket. Itt megcsodálhatjuk a Grúzia anyja emlékművet, illetve a város panorámáját. A Szentháromság katedrális a város látképének szintén ikonikus része. Tbiliszi másik központi része a Rusztaveli Avenue, ami tulajdonképpen a város „Andrássy útja”.

8. NAP: ANANURI – KAZBEGI – GERGETI

A mai napon mindenki eldöntheti, hogy tart egy pihenőnapot a városban, vagy eljön velünk felderíteni az ország északi részét. Reggel először Ananuriba indulunk, ahol az Aragvi folyó mentén épült XVII. századi erődöt tekintjük meg. Utunkat a Kaukázus egyik gyöngyszeme, a Gergeti Szentháromság-templom felé a történelmi grúz hadiúton haladva folytatjuk. A 2.170 méter magasan épült templom meghitt hangulata, a természeti szépség és az elképesztő magaslat ámulatba ejtő. Fakultatív egész napos kirándulás: 27.000,- Ft.

9. NAP: MTSKHETA – GORI – KUTAISI

Reggeli után elhagyjuk Tbiliszit és Mtskheta – Grúzia ősi városa – felé vesszük az irányt. A közel háromezer éves város 1994 óta az UNESCO világörökség része. Utunkat Sztálin szülővárosa, Gori felé folytatjuk. Itt a Sztálin múzeumban lehetőségünk lesz megtekinteni Sztálin szülőházát. A múzeum másik érdekessége a híres páncélvagon, amivel Sztálin utazott többek között Teheránba, Jaltába és Potsdamba. Gori másik látványossága a sziklás dombon található erőd, amin bár a történelem nyomot hagyott, mégis büszkén magasodik a város fölé. Az éjszakát Kutaisiben töltjük.

10. NAP: KUTAISI – BUDAPEST

Menetrend szerint, várhatóan hajnalban indulás a repülőtérre, majd utazás közvetlen járattal Budapestre. Érkezés várhatóan a reggeli órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

10 napos körutazás 1 főre Örményországban és Grúziában, repülőjeggyel, félpanzióval, 3 és 4 csillagos szállodákban, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére