Most 206.000 Ft kedvezménnyel: 9 napos prémium kalandutazás 2 főnek a bámulatos Grúziában – szállás, reggeli, repülőjegy, illeték, transzferek és magyar nyelvű túravezetés

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

410.780 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Fedezzétek fel Grúziát! Kalandozzatok fantasztikus városokban, szédületes hegyek között, a tengerparton, kivételes nevezetességek megismerésével!

Fenséges, régi templomaival, gyönyörű havas hegyeivel és zöld völgyeivel, lankás bortermő vidékeivel Grúzia az egyik legszebb ország, ahová ellátogathatunk. A grúz nép a kereszténységet a legelsők között felvevő volt, így az 5. században épült keresztény templomok sem ritkák, azonban a történelem hasonlóan zivataros évszázadokat hozott a kicsiny grúz népnek, mint nekünk. Tbiliszi ma egy modern nagyváros, nyüzsgő éjszakai élettel, bevásárló utcával és gyönyörű óvárossal. A vidéki Grúzia azonban még őrzi hamisítatlan báját…

A prémium kiscsoportos kalandutazás programja:

1. nap: Budapest, Kutaiszi

A késő esti órákban kezdjük meg utazásunk Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.

2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi

A hajnali órákban érkezünk Kutaiszibe, ahol már vár ránk a buszunk, amellyel Grúzia fővárosába indulunk. Útközben egy rövid látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. A legősibb grúz város arról nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház pedig a grúz ortodox egyház központja, és az ország második legnagyobb egyházi épülete, amely 1994-ben az Unesco világörökségi listájára is felkerült. A város fölötti hegyen pedig Dzsvari-kolostora tekint le a két folyó találkozásánál elterülő településre. A szintén Unesco világörökségi védelmet élvező templom 545 körül épült és ma is fontos zarándokhely. Mcheta után a délutáni órákban érkezünk meg Tbiliszibe, ahol elfoglaljuk a szállásunk.

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedünk. Az Óváros nevezetességeit tekintjük meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

4. nap: Tbiliszi, Kazbegi, Tbiliszi

Ezen a napon a Grúzia harmadik legmagasabb hegye alatt található kisvárosba, Stepantsmindába (Kazbegi) kirándulunk. A régi grúz hadiúton közelítjük meg, útközben több magas hágón is keresztülhaladunk és megtekintjük a fenséges Ananuri-erődöt. Érkezés Kazbegibe a délelőtti órákban, innen indulunk a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, amely Grúzia egyik jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, amely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra feljutni, amelyet helyi terepjárókkal teszünk meg. Érkezés Tbiliszibe az esti órákban.

5. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi

Délelőtt indulunk vissza Kutaiszibe. Útközben a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintjük meg, majd egy rövid látogatást teszünk Sztálin szülővárosába, Goriba, ahol megtekintjük a Sztálin múzeumot. A késő délutáni órákban érkezünk Kutatiszibe, ahol elfoglaljuk szállásunk a város központi részén.

6. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati

Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist tekintjük meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökségi listáján is szereplő Gelati kolostorhoz megyünk, amelyet a 12. században kezdtek építeni, és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet, az ország kulturális központja volt. Majd a Motsameta kolostort tekintjük meg, amelyet szinte teljes egészében egy folyó vesz körül. A festői környezetben lévő kolostor csendesebb és kevésbé látogatott, mint Gelati. Érkezés Kutaiszibe a délutáni órákban, ahol lehetőségünk nyílik a városi piacot felfedezni.

7. nap: Fekete-tenger, Batumi

Utazás a Fekete-tenger partjára, a festői fekvésű Batumi városába. Elsőként a város mellett fekvő ókori római erődöt, a Gonio erődöt tekintjük meg, majd a híres Batumi tengerparti sétányon folytatjuk utunk. A kb. 8 km-es promenádon a pihenésé a főszerep. Lehetőségünk nyílik sétálni a parton, a belvárosi részeken bolyongani, fürdeni a Fekete-tengerben, és beülhetünk a számos tengerparti étterem egyikébe ebédelni, vagy felvonóval mehetünk a város fölé magasodó hegyre, hogy onnan csodáljuk meg a bámulatos vidéket. Érkezés Kutaiszibe az esti órákban.

8. nap: Kutaiszi, Okatse-kanyon, Kutaiszi

Ezen a napon a kulturális látnivalók után a természeti látnivalóké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő meseszép Okatse-kanyonba indulunk, ahol a fölé épített függőhídrendszerről csodáljuk meg az alattunk elterülő gyönyörű völgyet. Innen a híres Prométheusz-barlangba megyünk. A gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja. Érkezés Kutaiszibe a késő délutáni órákban, ahol még meglátogathatjuk a helyi piacot vagy beülhetünk estére egy hangulatos helyi kisvendéglőbe.

9. nap: Kutaiszi, Budapest

Hazautazás Budapestre hajnali indulással.

Fontos tudnivalók:

  • Feladandó poggyász igény esetén: kb. 19.900 Ft / csomag
  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 550 Ft / fő / nap -tól
  • Útlemondási biztosítás: a teljes összeg 1%-a
  • Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: kötelező borravaló 20 € / fő, belépőjegyek kb. 40 € / fő
  • Szállás: 3 éjszakát töltünk Tbilisziben, 4 éjszakát Kutaisziben - a körút során helyi besorolásnak megfelelő 3*-os szállodákban alszunk
  • Utazás: menetrendszerinti járattal a Budapest - Kutaiszi - Budapest útvonalon

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 nap 2 főnek Grúzia lenyűgöző látnivalóinak felfedezésével. A csomag tartalmazza a repülőjegyet (Budapest - Kutaiszi - Budapest), reptéri illetéket, a szállást 7 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2016.07.19.-ig
Időpont: 2016. szeptember 12. - 2016. szeptember 20. (9 nap / 7 éjszaka) • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, emailben: ertekesites@budavartours.hu

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére