8.490 Ft helyett 5.890 Ft: Mohácsi Busójárás - UNESCO szellemi kulturális örökség és Makovecz emlékek megtekintése, egynapos buszos utazás egy személy részére február 26-án

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

5.890 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Űzd el a telet a farsangi forgatagban a híres mohácsi busók segítségével!

Az ajánlat tartalma

  • Mohácsi Busójárás UNESCO szellemi kulturális örökség és Makovecz emlékek
  • Egynapos kirándulás 1 személy részére 2017. február 26-án, vasárnap
  • Szervezés díj
  • Utazás felső kategóriás autóbusszal
  • Túravezetés és magyar nyelvű idegenvezetés

A vízkereszttől hamvazószerdáig tartó farsangi időszaknak elmaradhatatlan részei a jelmezes, maszkos felvonulások. Ezek közül hazánkban legismertebb a Mohácsi Busójárás, amelyet az UNESCO első magyarországi elemként vett fel az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára.

Tudod, honnan ered ez a népszokás, milyen különlegességek rejlenek mögötte? Láttál már igazi fűzfa maszkos busót bütykös harisnyában, bocskorban, kifordított birkaszőrbe burkolózva? Meghallgatnád a kolompokat, télriogató kiáltásokat, részt vennél a farsangoló forgatagban? Nevezz be erre az izgalmas kirándulásra, s minden fenti élményben részed lesz!

Útközben Pakson áthaladva röviden megálltok a Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templomnál, amely a 20. század organikus építészetének egyik kiemelkedő alkotása. A neves magyar építész a magyar forma- és hitvilág jelképeit ötvözte a keresztény hagyományokkal.

Tovább utazva a délelőtt folyamán a busójárás megtekintése előtt virtuális történelmi utazást tesztek a Mohács melletti Sátorhelyen, ahol számítógépes animáció segítségével gondolatban visszarepülhettek az 1526-os évbe és megismerhetitek a végzetes mohácsi csata lefolyását, történelmi érdekességeit. A látogató mintha egy régészeti ásatáson venne részt, úgy láthatja a földben rejlő kincseket, fegyvermaradványokat. A legkorszerűbb, interaktív módszerek alkalmazásával ismerhető meg a csatához vezető folyamat, a csata menete és az azt követő tragikus események sora. Az interaktív kiállítás a régészeti leleteket és a magyar, valamint török történelmi forrásokat úgy mutatja be, szemléletessé, átélhető történeti élménnyé váljon a mohácsi csata. A Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely kopjafatemetője állít emléket a mintegy 18.000 katonának, akik a Szulejmán szultán által vezetett török csapatok ellen bátran küzdöttek.

Ezt követően Mohácson, a Busóudvarban tekintitek meg a busó hagyomány legfontosabb kellékeit. Itt külön Hungarikum negyed és folyamatos színpadi programok várják az érdeklődőket. A nap hátra lévő részében ki-ki kedve szerint részt vehet a farsangolásban, fesztiváli hangulatban.

A busójárás a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek, itt találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére a különböző csoportok a főutcán át bevonulnak a város főterére, ahol szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot. Szürkületkor visszatérnek a főtérre és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak, dévajkodnak az emberekkel. Ezzel ér véget a mohácsi Farsangvasárnap. A máglyagyújtást követően örök élményekkel gazdagodva indultok haza.

Belépők, felárak

  • Mohácsi Nemzeti Történelmi Emlékhely: felnőtteknek 1.300 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak és pedagógusoknak 1.000 Ft (igazolvánnyal!)
  • Szentlélek templom 350 Ft
  • Busó udvar: 800 Ft
  • Regisztrációs díj: 800 Ft
  • Kedvezményes utasbiztosítás (baleset-, betegség- és poggyász-) az irodában köthető

Indulás

  • 6:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
  • 6:30 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
  • Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt!

Jó utat kívánunk!

1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Mohácsi Busójárás - UNESCO szellemi kulturális örökség és Makovecz emlékek megtekintése. Egynapos kirándulás 1 személy részére 2017. február 26-án, vasárnap. Szervezés díj. Utazás felső kategóriás autóbusszal. Túravezetés és magyar nyelvű idegenvezetés

Fontos

Beváltható: 2017.01.12.-ig
Az utazás időpontja: 2017. február 26. (vasárnap) • Alkupon megvásárlását követően 48 órán belül utazási szerződés megkötésére van szükség az utazási irodával telefonon, emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére