616.780 Ft helyett 410.780 Ft: Kalandos körutazás Grúziában, 9 nap/7 éjszaka 2 személy részére reggelivel, repülőjeggyel, illetékkel, transzferekkel, magyar túravezetéssel

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

410.780 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Fantasztikus történelmi gazdagság, csodálatos tájak és barátságos, vendégszerető helyiek Grúziában

Az ajánlat tartalma

  • 9 nap/7 éjszakás körutazás Grúziában 2 személyre
  • 3 éjszaka Tbilisziben, 4 éjszaka Kutaisziben, 3*-os szállodában
  • Ellátás: reggeli
  • Repülőjegy
  • Illeték
  • Transzferek
  • Magyar nyelvű túravezetés

Fenséges, régi templomaival, gyönyörű havas hegyeivel és zöld völgyeivel, lankás bortermő vidékeivel Grúzia az egyik legszebb ország, ahová ellátogathatunk. A grúz nép a legelsők között vette fel a kereszténységet, így az 5. században épült keresztény templomok sem ritkák, azonban a történelem hasonlóan zivataros évszázadokat hozott a kicsiny grúz népnek, mint nekünk. Tbiliszi ma egy modern nagyváros, nyüzsgő éjszakai élettel, bevásárló utcákkal és gyönyörű óvárossal. A vidéki Grúzia azonban még őrzi hamisítatlan báját. Ajánlatunkkal most az ország mindkét arcát megismerheted!

1. nap: Budapest, Kutaiszi

A késő esti órákban kezditek meg az utazás Grúzia második legnagyobb városába, Kutaiszibe.

2. nap: Kutaiszi, Mcheta, Tbiliszi

A hajnali órákban érkeztek Kutaiszibe, ahol már vár rátok a busz, amellyel Grúzia fővárosába indultok. Útközben egy rövid látogatást teszünk az ország egykori fővárosába, Mchetába. A legősibb grúz város arról nevezetes, hogy 317-ben itt vették fel a keresztény vallást. A Svetitskoheli-székesegyház pedig a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete, amely 1994-ben az Unesco világörökség listájára is felkerült. Mcheta után a délutáni órákban érkeztek meg Tbiliszibe, ahol elfoglaljátok a szállást.

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Grúzia fővárosával ismerkedhettek. Az Óváros nevezetességeit tekintitek meg: az 1200-as évek végén emelt Metekhi templomot, a Narikala erődöt, a Ferde óratornyot, a 6. században épült Anchiskhati bazilikát, a Függetlenség teret és a Mtkvari folyó másik partján lévő grandiózus, 2004-ben épített Szentháromság katedrálist.

4. nap: Tbiliszi, Kazbegi, Tbiliszi

Grúzia harmadik legmagasabb hegye alatt található kisvárosba Stepantsmindába (Kazbegi) kirándultok. A délelőtti órákban érkeztek meg Kazbegibe, innen indultok a 2170 méter magasan, a Kaukázus hegyei között fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, amely Grúzia egyik jelképe. A háttérben a Kazbek 5034 méteres csúcsa magasodik, amely festői hátteret ad a kis dombon álló templomnak. A templomhoz kb. fél óra az út, amelyet helyi terepjárókkal tesztek meg.

5. nap: Tbiliszi, Upliszcihe, Gori, Kutaiszi

Délelőtt indultok vissza Kutaiszibe, útközben pedig a Gori melletti Upliszcihe hegyoldalba vájt őskori barlanglakásait tekintitek meg, majd egy rövid látogatást tesztek Sztálin szülővárosába, Goriba. A késő délutáni órákban érkeztek Kutatiszibe, ahol elfoglaljátok a szállást a város központi részén.

6. nap: Kutaiszi, Bagrati katedrális, Motsameta, Gelati

Reggeli után Kutaiszi leghíresebb látványosságát, a Bagrati katedrálist tekintitek meg. Az Unesco világörökségi listáján szereplő templom fontos szerepet játszott a grúz ortodox egyház és Grúzia életében is. Innen az Unesco világörökség listáján is szereplő Gelati kolostorhoz mentek, amelyet a 12. században kezdtek építeni és a középkorban Grúzia legfontosabb oktatási intézményének adott helyet, valamint az ország kulturális központja volt.

7. nap: Pihenőnap (Fekete-tenger, Batumi)

Utazás a Fekete-tenger partjára, a festői fekvésű Batumi városába. Elsőként a város mellett fekvő ókori római erődöt, a Gonio erődöt látogatjátok meg, majd a híres Batumi tengerparti sétányon folytatjátok az utat. A kb. 8 km-es promenádon a pihenésé a főszerep. Lehetőségetek nyílik sétálni a parton, a belvárosi részeken bolyongani, a bátrabbak fürödhetnek a Fekete-tengerben, beülhettek a számos tengerparti étterem egyikébe ebédelni vagy felvonóval felmehettek a város fölé magasodó hegyre.

8. nap: Kutaiszi-Okatse-kanyon-Kutaiszi

A kulturális látnivalók után a természeti csodáké a főszerep. Reggeli után a Kutaiszitől 40 km-re északra lévő meseszép Okatse-kanyonba indultok, ahol a kanyon fölé épített függőhídrendszerről csodálhatjátok meg az alattatok elterülő gyönyörű völgyet. Innen a híres Prométheusz-barlangba mentek: a gyönyörű cseppkőbarlang hatalmas és bámulatos cseppköveivel és varázslatos, álomszerű kivilágításával Grúzia egyik leglátogatottabb barlangja.

9. nap: Kutaiszi-Budapest

Hazautazás Budapestre hajnali indulással.

Budavár Tours

A Budavár Tours tapasztalt szereplő az utazásszervezők piacán, irodájukban, illetve weboldalukon rengeteg úti cél közül választhatunk. Több éves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapat vár Téged is, hogy elrepíthessen álmaid nyaralására vagy kirándulására. Egynapos buszos utazásaikkal izgalmas helyekre juthatsz el, s kedvező áron barangolhatod be szinte egész Európát!

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

9 nap/7 éjszakás körutazás Grúziában 2 személyre. 3 éjszaka Tbilisziben, 4 éjszaka Kutaisziben, 3*-os szállodában. Ellátás: reggeli. Repülőjegy. Illeték. Transzferek. Magyar nyelvű túravezetés

Fontos

Beváltható: 2016.10.07.-ig
Az utazás időpontja: 2016. október 18-26. (9 nap/7 éjszaka) • Az Alkupon megvásárlását követően előzetes bejelentkezés szükséges telefonon: 06 (1) 356 56 56 • Egyágyas felár: 49.990 Ft • Feladandó poggyász kb. 19.900 Ft/csomag (igény esetén) • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 550 Ft/fő/naptól • Útlemondási biztosítás: a teljes összeg 1%-a • Kötelező borravaló: 20 Euró/fő • Belépőjegyek: kb. 40 Euró/fő • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére