46.900 Ft helyett 32.990 Ft: 3 nap csodaszép tájakon járva, világörökségi látványosságok nyomában, a szépséges Krakkóban és környékén - háromcsillagos szállás, reggeli és utazás

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

32.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Gyűjts élményeket! Kapcsolódj ki aktívan, világhírű helyeken!

Fontos tudnivalók:

  • Ügyfél regisztrációs díj (az irodában fizetendő): 1.200 Ft / fő
  • Kötelezően külön fizetendő útlemondási biztosítás: 1,5%
  • Indulás: 6:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt), 6:20 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló) - találkozó mindkét helyen 15 perccel az indulás előtt!
  • Érkezés haza: a késő esti órákban, 22:00 körül
  • Az Auschwitz-i fakultatív program részvételi díja: 4.500 Ft / fő (az utazási irodában, külön fizetendő)
  • Belépőjegy: ingyenes, azonban kötelező helyi idegenvezetésért és mikrofonért 45 PLN / fő fizetendő, amelyet a buszon, zlotyiban kell odaadni az idegenvezetőnek
  • A Wieliczkai sóbánya fakultatív programjának részvételi díja: 3.500 Ft / fő (az utazási irodában fizetendő)
  • Belépőjegy helyi idegenvezetéssel: felnőtt jegy 84 PLN / fő, gyermek és 26 év alatti diákjegy (érvényes igazolvánnyal) 64 PLN (a buszon, zlotyiban kell odaadni az idegenvezetőnek)
  • Egyágyas felár: 10.900 Ft
  • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás az utazási irodában kedvező áron köthető
  • A programok megvalósulásának sorrendje változhat

A tündérszép krakkói óvárosban egybeforr múlt és jelen; a házakat, tereket járva visszaléphetsz a középkorba, ám ezzel egy időben élvezheted a város mai hangulatát, a lengyel vendégszeretetet és különleges konyhájuk remekeit.

A hosszú hétvége kiváló alkalom a kirándulásra, városnézésre. Krakkó megismerése mellett ráadásul ellátogathatsz a híres Wieliczkai sóbányába, és a II. világháborús borzalmairól ismert Auschwitzba, így három nap alatt három UNESCO világörökségi helyszínt is felkereshetsz!

Program:

  • 1. nap: Reggel indulás Budapestről, folyamatos utazás a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba rövid pihenőkkel. Útközben rövid fotószünet az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirtre épült Árva váránál. Kora délután érkezünk az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett, szépséges Krakkóba, ahol közös séta keretében megtekintjük az óváros legfontosabb nevezetességeit: a középkori Európa legnagyobb főterét (Rynek), a hajdan pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgáló, árkádos Posztócsarnokot, a Mária-templomot, amelynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik el minden órában, és amelynek fő ékessége a kiemelkedő jelentőségű nürnbergi művész, Veit Stoss 15. századi, gazdagon faragott főoltára. Ezután elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz, és a Collegium Maiushoz, Krakkó híres egyetemi épületéhez, ahol többek között a híres lengyel csillagász, Kopernikusz is tanult. Szabadidőt követően este a szállás elfoglalása következik Krakkóban.
  • 2. nap: A reggelit követően visszaindulunk a belvárosba és bejárjuk a zsidónegyedet (Kazimierz városrész), valamint az egykori koronázó város történelmi központját, a Várnegyedet, amely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési helye volt. Itt található a Királyi palota (Wawel) és a Székesegyház (itt nyugszik többek között Szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, Báthory István lengyel király, erdélyi fejedelem). A nap további részében szabadprogram, illetve fakultatív módon lehetőség nyílik a Krakkótól 70 km-re található Auschwitz – Birkenau emlékhely meglátogatására. A 3 órás program során magyar nyelvű tájékoztató segítségével ismerhetjük meg az Auschwitz-i anyatábor és Birkenau koncentrációs táborának eredeti helyszíneit, a II. világháború és a holokauszt borzalmait tényszerűen bemutató kiállításokat. Semmilyen más tájékozódáshoz, tisztelgéshez nem fogható a személyes látogatás élménye. Az emlékhely 1979 óta UNESCO világörökségi helyszín. Este rövid szabadidő következik Krakkó belvárosában.
  • 3. nap: A reggelit követően hazaindulásig szabadidő, vagy fakultatív lehetőségként (kora reggel!) kirándulás Wieliczkaba, Európa leghíresebb, több mint 800 éves, világörökségi, magyar vonatkozásokkal is bíró sóbányájába. A közel 3 órás program alatt lenyűgöző világ tárul elénk, 135 méterrel a föld alatt csodálhatjuk meg a sóból kivájt folyosókat, termeket, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatokat. A bányán keresztül haladva sószobrok, a só által kialakult páratlan képződmények, és a munkafolyamatot illusztráló viaszfigurák kísérik utunkat, végül pedig megtekintjük a világ legnagyobb földalatti templomát a Szent Kinga kápolnát, amelyet sóból faragott padló és hatalmas sókristályokból összeállított csillárok díszítenek. Útközben hazafelé megállunk a Magas-Tátra központjában, Zakopane-ban, amely Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban. Itt lehetőségünk van gyönyörködni a tradicionális gorál faházakban, hangulatos utcácskákban, vagy válogatni a helyi piac portékái közül és megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat is. Hazaindulás a délutáni, visszaérkezés Budapestre az esti órákban várható.

Jó utat kívánunk!

1033 Budapest Polgár u. 8-10
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 nap / 2 éj egy főnek a világörökségi Krakkóban. Utazás autóbusszal, háromcsillagos szállás, büféreggeli, magyar nyelvű idegenvezetés. Kirándulási lehetőség Auschwitzba és a Wieliczkai sóbányához. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2017.10.20.-ig
Az utazás időpontja: 2017. október 21-23. (szombat-hétfő, ünnepi hétvége) • Az Alkupon megvételét követő 48 órán belül előzetes bejelentkezés és szerződéskötés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, telefonon (H-P 12.00-18.00), emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11./A • Ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft, útlemondási biztosítás: 1,5%

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére