29.990 Ft helyett 21.990 Ft: Városnézés Krakkóban, kirándulás a wieliczkai sóbányához és Auschwitzba, 2 nap 1 személy részére reggelivel és buszos utazással június 04-05.

Fortuna travel
1 5
4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

21.990 Ft

Ajánlatkérés
Fortuna travel
Krakkó, Lengyelország
fortunatravel2016@gmail.com
06 70 596 6655
ldesign.hu/fortuna/

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Krakkó gyönyörű városát és a wieliczkai sóbánya lenyűgöző képződményeit!

Az ajánlat tartalma

  • 2 nap/1 éjszaka 1 személy részére Krakkóban
  • Ellátás: reggeli
  • Buszos utazás
  • Idegenvezetés
  • Kirándulás a wieliczkai sóbányához és Auschwitzba

Fontos információk, felárak

  • Regisztrációs díj: 1.000 Ft
  • Kötelező csoportos biztosítás: 350 Ft
  • Fix helyfoglalás a buszon: 1.000 Ft
  • Egyéni utasbiztosítás: 570 Ft / fő/ nap (70 éves korig), 1.140.-Ft / fő/ nap (70 éves kor felett)
  • A belépő külön fizetendő

Indulás

  • Budapestről, a Corvin áruház parkolójából reggel 5:30 órakor (találkozó: 5:00 órától)

Krakkó ugyan már nem Lengyelország fővárosa, de a mai napig a legismertebb lengyel város és a legnépszerűbb turistacélpont. Krakkó 1609-ig volt a Lengyel Királyság székhelye, ekkor III. Zsigmond udvarával Varsóba költözött. Az uralkodók megkoronázása és gyászszertartása azonban továbbra is a Wawel-székesegyházban történt.

Ezt követően Krakkó egy igazi színes, kozmopolita várossá változott, éltek itt lengyelek, németek, zsidók, magyarok, skótok, csehek, vallonok és itáliaiak. Az etnikai sokszínűségnek a II. világháború vetett véget, amellyel egyszerre megindult a polgári értékek üldözése és a katolikus egyház szigorú felügyelete.

A változást az 1978-as év hozta, ekkor Krakkó érsekét II. János Pál néven pápává választották. Az esemény a kommunista rendszer bukásának egyik előhírnöke volt. Ettől kezdve a városban sorra nyíltak az éttermek és kávéházak, a templomokat és palotákat felújították és ismét egyre több külföldi érkezett Európa egyik legelbűvölőbb városába.

Krakkó napjainkban is titokzatos és lenyűgöző. Gótikus udvarházaival, az őszi Jagelló Egyetem kongó termeivel, a zsinagógák roppant tereivel minden látogatót elvarázsol.

A wieliczkai sóbányák Lengyelország legrégebbi sóbányái, a Bochnia sóbányával együtt a krakkói sóvidék része. A bánya a világ legrégebbi kősó bányái közé tartozik. 1978-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. 1989-ben a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listáján is bejegyezték. 1989-től Lengyelország történelmi emlékhelye lett.

A bányában 1951-ben megalakult a Krakkói sóbányák múzeuma. A bánya legrégebbi része, ahol bányászati módszerrel termelték ki a sót, a Goryszowki akna a 18. század második felében alakult ki. Ez a világon az egyedüli olyan bánya, qmelyben megszakítás nélkül folyt a kitermelés a középkortól máig, lehetővé téve a bányászati módszerek fejlődésének követését az egymás követő korszakokban.

Auschwitz-Birkenau milliók mártíromságának helye a II. Világháború idején. A legnagyobb hitlerista koncentrációs tábor a megszállt Európa területén, ahol egész népek kiirtására irányuló terveket valósítottak meg, elsősorban a lengyel és a zsidó népét. Az áldozatok számát nehéz meghatározni – valószínűleg 1 100 000 fő 28 nemzetből vesztett itt életét. Határozott többségben voltak a zsidó származásúak, akiket különböző országokból hoztak ide.

Fortuna Travel

A Fortuna Travel elhozza Neked a környező országok csodáit! Rendszeresen szervez saját autóbuszaival egy- és többnapos kirándulásokat Európa legszebb tájaira, budapesti indulással.

Utasaik kényelmes autóbuszaikkal juthatnak el a természet kincseihez, tapasztalt idegenvezetőikkel örök élményeket szerezhetnek! Pihend ki magad, szippants egyet a hegyi levegőből vagy épp ámulj el a világ legszebb tórendszerén!

Jó utat kívánunk!

Krakkó, Lengyelország
fortunatravel2016@gmail.com
06 70 596 6655

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 nap/1 éjszaka 1 személy részére reggelivel és buszos utazással Krakkóban. Kirándulás a wieliczkai sóbányához és Auschwitzba

Fontos

Beváltható: 2017.06.02.-ig
Az utazás időpontja: 2017. 06. 04-05 • A kupon megvásárlását követő 5 munkanapon belül vedd fel a kapcsolatot az utazási irodával úgy, hogy elküldöd kuponkódokat és neved, a foglalni kívánt időponttal és elérhetőségeiddel (e-mail cím, telefonszám, lakcím) és a kívánt felszállási hely megadásával együtt a fortunatravel2016@gmail.com e-mail címre! • Egy adott időpontra csak véges számú hely foglalható, ezért kérjük, a vásárlást követően mihamarabb véglegesítsd foglalásod az utazási irodánál! • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére