Hozd ki a legjobbat boraidból!
A borok optimális tárolási hőmérsékleten tárolva tovább megőrzik kívánt állagukat és zamatukat, valamint értékes tulajdonságaikat. A jó minőségű palackozott bor igen kényes erre, a helytelen tárolás a minőség rovására mehet.
A hőmérsékletnek a lehető legkiegyenlítettebbnek kell lennie, mert nagyobb ingadozás esetén (+/-10°C) a palackozott borban zajló kémiai folyamatok felborulnak, aminek következtében a nedű minőségét tönkretehetjük.
Vedd figyelembe, hogy a borokat mindig egy kicsit hidegebbre kell hűteni, mint az ideális szervírozási hőmérséklet, mivel azok a pohárba töltést követően 1-2°C-t melegednek!
Néhány példa az optimális és javasolt tárolási hőmérsékletekre:
- Édes borok 6°C
- Rozé és korai borok 10-12°C
- Száraz fehérborok 10-12°C
- Jégbor 6°C
Jellemzők:
- Anyaga: rozsdamentes acél
- Mérete: 60 × 37 mm
- Hőmérséklet tartománya: 4 ~ 24'C
- Súlya: 0,15 kg
Legyen szép napod!
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról