Az egyik legsokoldalúbb olaj, a szőlőmagolaj, amely semleges ízének köszönhetően külsőleg és belsőleg is használható a főzésen túl. A különleges olaj kiváló bőrhidratáló, aki fogyaszt belőle egy mokkáskanálnyit, az belülről gondoskodik bőre puhaságáról. Sok esszenciális zsírsavat tartalmaz, ami csökkenti az érelmeszesedést.
Gazdag E-vitaminban, kiváló gyökfogó, vagyis antioxidáns hatása is kimagasló! Védi az érrendszert, erősíti a hajszálereket, és hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin tartalmát. Saláták, zöldségek ízesítésére tökéletes, de sütéshez és főzéshez is használható.
Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C, s többek között emiatt előnyösen használható a háztartásokban, mert a kiterjedten használt étolajoktól eltérő módon nagyobb füstpontja miatt a sütési hőmérsékleten kevesebb égéstermék keletkezik. Használata a sütés során gazdaságos, mert más olajokhoz képest (tökmag, dió, homoktövis) fél, vagy akár egyharmad mennyiség használatával elérhető ugyanaz az eredmény, így értékesebb és sokoldalúan is felhasználható. A benne sütött ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
A hidegsajtolással létrehozott szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik a korszerű egészséges táplálkozásban, így az egészség megőrzésében és javításában. Az olcsóbb, nagyüzemi módszerekkel előállított olaj nem tartalmazza a hidegen sajtolásnál kioldódó bioaktív, antioxidáns anyagokat, ugyanakkor a káros hőkezelés miatt kimutatható a nem kívánatos transz linolsav. Az olaj külsőleg-belsőleg, élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyászati célra egyaránt alkalmazható.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energiaérték: 3389 kJ / 824 kcal
- Zsír: 91,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 9,6 g
- Szénhidrát: 0 g
- Rost: 0 g
- Fehérje: 0 g
- Só: 0 g
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról