24.990 Ft helyett 14.990 Ft: Vár a világhírű tündérmesék palotája, a németországi Neuschwanstein kastély és a csodaszép Salzburg, egynapos buszos utazás 1 fő részére

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

14.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Bpudapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Neuschwanstein kastélyt és Salzburg csodás városnát nyáron vagy akár adventkor is!

A Neuschwanstein kastély egy19. században épült bajorországi kastély. A Németország déli részén, Schwangau község területén található épületet II. Lajos, Bajorország királya építtette Richard Wagner tiszteletére. Az Alpsee felett emelkedő, a Pöllat-szurdok magányos szikláján épült kastély, amelyet II. Lajos bajor király 1869-1886 között épített: büszke, kecses tornyaival egy igazi kőből épült álom.

A kastély híresen meseszerű megjelenését többször is felhasználták. Neuschwanstein ihlette a Disneylandben található Csipkerózsika kastélyt, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült. A kastély modellje megtalálható a müncheni Miniland terepasztalon is. Neuschwanstein 2007-ben döntős volt A világ hét új csodája választáson.

A kirándulás másik úti célja Salzburg, Ausztria Salzburg tartományának székhelye. A várost gyakran Mozartstadtnak is nevezik, hiszen itt született és rövid életének több mint a felét itt is töltötte Wolfgang Amadeus Mozart. Salzburg nem mérete miatt, de mégis világváros. Játszi könnyedsége teszi egyedivé. Az Alpok északi szélén fekvő varázslatos barokk város, a vár sziluettjével, a dóm és a templomok tornyaival már régóta az UNESCO Világörökségének része.

Szombaton a reggeli órákban érkeztek meg a németországi Füssen városa mellett található Neuschwanstein kastélyba.

A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély fő kapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. A kastély egy kapuházból, egy, az előkelő hölgyek részére épített lakórészből, a király lakhelyéből, egy négyzet alapú toronyból és a nyugati végén két toronnyal szegélyezett Palasból, vagyis a fellegvárból áll. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket hordoz magán. A király hatása mindenhol érezhető, maga is lelkesen részt vett a tervezésben és a díszítésben.

A kastélyban található még egy barlangszerűen kialakított szoba (a Grotto) és egy titkos, öblíthető toalett a fő hálószobában, melybe vízvezeték szállítja a vizet. A fellegvárban található a trónterem, Lajos lakrésze, az énekesek terme és a Grotto. A díszítés mindenhol az ismert német legenda főhősének, Lohengrinnek, a Hattyú-lovagnak hódol. Az egyik legpompázatosabb helyiség a gótikus stílusú királyi hálóterem: a nagyszerű freskókkal, festményekkel, mozaikokkal, faragványokkal díszített szobán mesteremberek és művészek tucatjai dolgoztak, csak az ágy elkészítése évekig tartott. Mindazonáltal sok belső szoba díszítetlen maradt, az ötemeletes palotában 360 szoba található, melyekből mindössze 14 készült el Lajos halála előtt.

A kastély bebarangolása után indulás Salzburg felé, ahol a délután hátralevő részét töltitek. A salzburgi óvárosban sétálva szó szerint lábaink előtt hevernek a látnivalók: a Residenz (egykori uralkodói rezidencia), a Glockenspiel (Harangjáték), a dóm, a Ferencesek Temploma, Mozart szülőháza és lakóháza), a Pferdeschwemme (egykori lóúsztató), a Hofstallgasse (valaha az udvari istállók utcája), a Hohensalzburg vára és a Szent Péter Kolostor. A városban számos kastély díszeleg: a Mirabell-kastély márványterme kedvelt esküvői helyszín, a kastély kertje Salzburg egyik legszebb és leggyakrabban fotózott látványossága, így azt sem érdemes kihagyni.

A csomag tartalma 1 személy részére

  • Egynapos kirándulás a Neuschwanstein kastélyhoz és Salzburgba
  • Buszos utazás
  • Szervezési díj
  • Csoportkísérés

Fontos információk

  • Választható időpontok: 2016. június 24-26., október 14-16., december 2-4. (Salzburg advent), július 08-10., augusztus 05-07.
  • Külön köthető betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 550 Ft/fő/nap
  • Útlemondás biztosítás: 1%
  • Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft/fő
  • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/fő
  • A felszállás helye, az utasok neve visszaigazolás után maximum az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft/fő díj ellenében
  • Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választod, azt jelezd megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel kapod meg)

Belépők (az árak tájékoztató jellegűek)

  • A kastélyba a belépő kb. 14 EUR/fő. Innen több módon lehet eljutni a kastély bejáratához: gyalog 30-40 perces séta dombon felfelé (1, 5 km)
  • Lovas kocsival kb. 6 EUR felfelé, 3 EUR lefelé úton. Oda úton a lovas kocsi végállomásától gyalog 5-10 perc kb. (kb. 300 méter) a bejárat.
  • Esetleges belépők Salzburgban: Residenz kb. 13 EUR, Mozart ház: kb. 12 EUR, Hohensalzburg vára kb. 10 EUR.

Indulás

  • Péntek este 22:00 órakor találkozás a Hősök tere mögötti parkolóban, a Budavár Tours feliratú busznál

Vidéki felszállási lehetőségek

  • Tata - Tatabánya - M1 autópálya AGIP benzinkút (Tatabányai lehajtó) 23:15
  • Győr M1 Arabóna pihenőhely. 0:15
  • Mosonmagyaróvár - M1 autópálya Mol benzinkút 01:00

Jó utat kívánunk!

1011 Bpudapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kirándulás a Neuschwanstein kastélyhoz és Salzburgba. Egynapos buszos utazás 1 személy részére. Választható időpontok: 2016. június 24-26., október 14-16., december 2-4. (Salzburg advent), július 08-10., augusztus 05-07. Szervezési díj. Csoportkísérés

Fontos

Beváltható: 2016.06.06.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes foglalás szükséges kuponszám és titkos kód megküldésével: ertekesites@budavartours.hu • A belépőket az ár nem tartalmazza, ezzel kapcsolatban részleteket a leírásban találsz • Külön köthető betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 550 Ft/fő/nap • Útlemondás biztosítás: 1% • Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft/fő • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/fő • A felszállás helye, az utasok neve visszaigazolás után maximum az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft/fő díj ellenében • Információk az indulásról és a felszállási lehetőségekről a részletes leírásban • Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választod, azt jelezd megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 1 héttel kapod meg) • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére