189.990 Ft helyett 150.490 Ft: 9 napos izgalmas és emlékezetes barangolás az impozáns kastélyok és misztikus legendák földjén - Skóciai körút az Adutours Utazási Iroda jóvoltából

Adutours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

150.490 Ft

Ajánlatkérés
Adutours Utazási Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
1/413 6790
www.adutours.hu/

Az ajánlat leírása

Láss világot! Járd be Skócia varázslatos tájait, fedezd fel legeslegszebb gyöngyszemeit, ismerd meg érdekességeit!

Az Adutours most „elröpít” Téged a csodálatos kastélyok és különleges legendák földjére, a Nagy-Britanniához tartozó Skóciába! Barangold be ezt a hihetetlen szépségű vidéket, amely olyan titkokat és látnivalókat rejt, amelyeknek felfedezése életre szóló élménnyel kecsegtet!

Az út első napján reggel 6:00-kor indulunk Budapestről, az 56-osok teréről, az Időkeréktől. Egész napos utazás után este elfoglaljuk a tranzitszállást.

Második nap továbbutazunk Amszterdamba, ahol felfedezzük a történelmi belvárost, majd városnéző sétát teszünk a Dam tér, Nieuwe Kerk, Királyi Palota, Monument van de Weereldorloog, Damrak, Beurs - Árutőzsde, Central station, Városháza, Oude Kerk, Rembrandt-ház érintésével. Ezt követően szabadidő, majd este Amszterdam kikötőjéből komphajóval utazunk Newcastle-be. (Éjszaka a komphajón 4-fős, saját fürdőszobás kabinokban.)

A harmadik nap reggel megérkezünk Newcastle-be, ahonnan továbbindulunk Skócia felé. Először a templomos és a szabadkőműves jelképekkel díszített Rosslyn kápolnát keressük fel, amely a Da Vinci-kód című könyvből/filmből is ismert (itt keresték a Szent Grált). A világ egyik legmisztikusabb helyéről számos legendát, történetet hallhatunk idegenvezetőnktől. Ezt követően ellátogatunk a világon egyedülálló mérnöki csodához, a Falkirk Wheel vízduzzasztóhoz, ahol két különböző magasságú csatorna között emelik át a kisebb hajókat, így oldva meg azok hajózhatóságát (amelyet mi is kipróbálunk!). A Falkirket Edinburgh-gel összekötő Union-csatorna, és folytatása, a Clyde-csatorna vizének szintkülönbsége 24 méter, és mégis teljes hosszában közlekednek rajta hajók. Délután felfedezzük Stirlinget: megtekintjük a város középkorból fennmaradt várát, valamint a Wallace Monument-et, amely William Wallace-nek, a skót nemzeti hősnek állít emléket. Este elfoglaljuk a szálláshelyeket Stirlingnél, családoknál.

A negyedik nap a skót fővárosban kalandozunk: Edinburgh Castle, Camera Obscura, Royal Mile, Whiskey Múzeum, St. Giles Cathedral, Parliament House, John Knox’s House, Canongate, Holyrood Palace, Princess Str., Scott Monument, Waverley Shopping Center. Este visszatérünk a családokhoz.

Az ötödik nap szabad program, vagy fakultatív kirándulási lehetőségként kirándulás vár ránk a Loch Ness-i tóhoz. Útközben megtekintjük a csodálatos Blair Castle-t, ahol az earl-ök még ma is élnek. Inverness-en áthaladva érkezünk meg a Loch Ness-i tóhoz, amely a híres szörny, Nessi otthona. Hajóra szállunk és a tavat átszelve (közben figyelve, hátha Nessi is felbukkan a habok közül) gyönyörködünk a tájban. Urquhart váránál kötünk ki. Este visszatérünk a családokhoz. A fakultatív program ára: 30 GBP / fő (+ belépődíjak, hajójegy).

A hatodik nap szabad program kínálkozik, vagy fakultatív lehetőségként délelőtt Abbotsfordba kirándulunk, a skót költő, Sir Walter Scott álomkastélyához. Ennek érdekessége, hogy saját tervei alapján, középkori kastély mintájára építtette. Ezután elutazunk a Melrose apátság felejthetetlen romjaihoz. Az apátságot I. Dávid skót király építtette a XII. században. Ez Nagy-Britannia egyik legszebb apátsági romja, ahol az egykori szentély falánál teljes titokban temették el Robert the Bruce bebalzsamozott szívét. Ezt követően ellátogatunk egy Whiskey lepárlóba, ahol a nedü készítésének rejtelmeibe pillanthatunk be és természetesen a kóstoló sem maradhat el. Este visszatérünk a családokhoz. A fakultatív program ára: 25 GBP / fő (+ belépődíjak).

Hetedik nap reggel elhagyjuk a szállást, majd útközben megállunk az Alnwick kastélynál, amely páratlan szépsége mellett arról híres, hogy itt forgatták a Harry Potter című film egy részét (a seprűlovaglást a kastély udvarán ki is próbálhatjuk!). Kellemes sétát tehetünk a kastélyparkban, ahol felkeressük a sövénylabirintust, és a ma már világhírű két belga kertész (Jacques és Peter Wirtz) által tervezett, mérgező növényekből álló kertrészt, amelynek célja, hogy minél több ember legyen tisztában a természet veszélyeivel. Délután továbbutazunk Newcastle-be. Komppal kelünk át Amszterdamba. (Éjszaka a komphajón 4-fős, saját fürdőszobás kabinokban.)

Nyolcadik nap indulunk hazafelé. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, éjszaka az autóbuszon, mígnem a kilencedik nap visszaérkezünk Budapestre, a kiindulási helyre a hajnali órákban.

Fontos tudnivalók:

  • Elhelyezés: családoknál (4 éj), komphajón kabinokban (egy-egy éj), Formula 1 tranzitszálláson (egy éj)
  • Ellátás: a tranzitszálláson, komphajón önellátás, a családoknál teljes ellátás (reggeli, csomagolt ebéd, vacsora)
  • Utazás: autóbusszal
  • Regisztrációs díj (a buszon fizetendő): 1.000 Ft
  • BBP-biztosítás 70 éves korig: 4.950 Ft / fő
  • BBP-biztosítás 70 éves kor felett: 9.900 Ft / fő
  • Egyágyas felár: 30.000 Ft
  • 2- vagy 3-ágyas kabin felára: 15.000 Ft / fő
  • Belépők hozzávetőleges árai: kb. 100 GBP / fő
  • Kötelező városbelépési díjak, idegenforgalmi adók összesen: 25 GBP / fő
  • A komphajón étkezés (reggeli és vacsora) a helyszínen igényelhető kb. 25-30 € áron

Jó utat kívánunk!

1074 Budapest, Hársfa utca 2.
adutours@t-online.hu
1/413 6790

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Skóciai körút buszos utazással egy főnek az Adutours Utazási Iroda jóvoltából. 9 nap / 7 éj a kastélyok és legendák földjén, városnézéssel Amszterdamban. A tranzitszálláson, komphajón önellátás, a családoknál teljes ellátás. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2016.06.08.-ig
Választható időpontok: szeptember 14-22 • A megvásárlást követő 3 napon belül szükséges a kódokat elküldeni az adutours@t-online.hu e-mail címre, a kódokkal, az utazók nevével, 1 telefonszámmal, 1 lakcímmel - legkésőbb 5 nappal az indulás előtt • Regisztrációs díj (a buszon fizetendő): 1.000 Ft

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére