A nádcukor a hagyományos cukor természetes helyettesítője, felhasználhatjuk sütemények, desszertek készítéséhez, de tehetjük kávéba vagy teába is.
A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik.
Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
Jó tudni: a boltokban kapható \"barnacukor\" a legtöbb esetben nem más, mint fehércukor nádmelasszal színezve. Így az nem egészségesebb, mint a fehércukor (bár az elnevezés alapján sokan ezt feltételezik), szemben az élettanilag valóban sokkal előnyösebb nádcukorral.
A nádcukor előnyei:
- Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb).
- Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezetbarátabb
- Ízében egyedibb
Nádcukor tulajdonságai:
A nádcukor semmiféle mesterséges anyagot nem tartalmaz, sőt még a cukorrépánál is jóval egészségesebb. Az íze igencsak eltér a fehér cukortól, hiszen a mesterséges eljárásnak köszönhetően a fehér cukor 90%-ban, míg a nádcukor megközelítőleg 20%-ban tartalmaz édes vegyületet. A nádcukornak jóval természetesebb, enyhe karamellás íze van, így használhatjuk süteményhez, teához, és minden olyan ételhez, amihez eredetileg fehér cukrot adtunk volna. A természetességét a feldolgozás adja, vagyis a levágás után sajtolással kinyerik a nádcukrot, majd centrifugálják, és szárítják, így kapják meg a melaszt.
Kiszerelés: 2 kg-os
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról