14.990 Ft helyett 10.990 Ft: Adrenalinszint-fokozó, egész napos aktív kikapcsolódás - via ferráta kalandtúra a Hochlantsch 1720 méter magas csúcsára, az Alpokban

Pannonia Program- és Utazási Iroda
1 5
4.4 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

10.990 Ft

Ajánlatkérés
Pannonia Program- és Utazási Iroda
1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682
www.pannoniatravel.hu

Az ajánlat leírása

Van már elég túrázási tapasztalatod, és több kalandra, kihívásra vágysz? Próbáld ki a ferrátázást!

A via ferráta az Alpok meredek, nehezen járható szikláin, ösvényein, mesterséges eszközökkel kiépített útvonal, biztosított mászóút. A hegyi túrázás és a sziklamászás keveréke, amely során megtapasztalhatod a hegyek nagyságát, szépségét és szédítő mélységét.

A délelőtt folyamán érkezünk meg a stájerországi, grazi-hegyek között fekvő Mixnitz falucska mellett található Medve-szurdokhoz, majd gyalogosan indulunk útnak. Hamarosan pedig már zöldellő alpesi réteken, erdei ösvényeken folytatjuk utunkat a ferráta beszállási pontjáig.

A felszerelés helyes használatának, a ferrátázás szabályainak megtanulása után nekivágunk a felettünk magasodó sziklafalnak. Először könnyebb mászások (B nehézségűek) következnek, majd egy törmelékes bevágást keresztezve nézünk szembe az első nehezebbel (B/C). Ezt követően könnyebb mászások és kitett gyalogos ösvények váltogatják egymást, míg végül elérünk az utolsó és egyben legizgalmasabb, leglátványosabb szakaszhoz. A meredek felszökés után a drótkötél a keskeny sziklagerincre vezet minket, még felejthetetlenebbé téve az élményt (C).

Azoknak, akik elfáradtak, és úgy döntenek, hogy mégsem küzdenek meg az utolsó, legizgalmasabb szakasszal, lehetőségük van egy könnyebb úton kerülni. A ferráta a Hochlantsch főgerincére vezet, rövid gyaloglást követően érjük el az 1720 méter magasan álló csúcskeresztet. Gyönyörű kilátással ünneplünk, majd a pihenés és töltekezés után elindulunk lefelé, a Teichalm-tóhoz, ahol buszunk vár ránk.

Fontos tudnivalók:

  • Indulás: 5:00 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló), 5:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállónál)
  • Találkozó: 15 perccel az indulási időpontok előtt
  • Vidéki felszállási lehetőségek: M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km; M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km; M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km
  • Érkezés haza: késő este, 23:00 után

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Az érvényes sport extra utasbiztosítás feltétele a túrán való részvételnek – ez az utazási irodában 800 Ft / fő áron köthető
  • Via ferráta felszerelés (beülő, energiaelnyelő, dupla kantár, karabinerek, sisak) bérlése: 6,5 € / fő (a buszon, a túravezetőnek fizetendő)

További fontos tudnivalók:

  • A kiránduláshoz érvényes útlevél vagy kártyás személyi igazolvány szükséges
  • A program egy klasszikus túraferráta, ahol könnyebb mászások és hegyi ösvények váltogatják egymást, gyönyörűen szép alpesi környezetben. A legnehezebb az utolsó szakasza, egy meredek, C-s mászással. A ferráta nem túl nehéz, de nagy figyelmet igényel a magasban, a kitett ösvényeken és az olykor meredek falon való haladás miatt!
  • A túra ideális gyakorlott túrázóknak, akik már rendelkeznek hegyi túratapasztalattal, biztonságosan mozognak a hegyen. Szédülésmentesség és a jó lépésbiztonság alapvető követelmény! Átlagos erőnlétnél jobb kondíció ajánlott a túra teljesítésére, javasolt a rákészülés. A mozgás-, szív- és légzőszervi betegség kizáró ok a túrán való részvételhez.
  • A via ferráta nehézségi fokozatai: A-tól F-ig, az A a legkönnyebb, az F már extrém nehéz.
  • A napi szintkülönbség kb. 1000 m, időtartam 7-8 óra
  • A programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat
  • Az időjárás befolyásolhatja a túrát (a változtatás a túravezető hatáskörébe tartozik és minden résztvevőre nézve kötelező érvényű!)
  • Útközben pénzváltási lehetőség nincs, költőpénznek 10-30 €-t érdemes magaddal hozni
  • Nagyon fontos, hogy kis hátizsákot feltétlen hozz magaddal a túrára, amiben elférnek a szendvicsek, és minimum 1,5 liter víz (vagy más folyadék; útközben nem lesz lehetőség vizet vételezni), meleg pulóver, naptej, UV-szűrős napszemüveg, továbbá eső esetére esőkabát, esőnadrág és a ferráta felszerelés
  • Alapvető felszereléshez tartozik egy bejáratott túrabakancs vagy túracipő. A túraöltözet legyen könnyű, kényelmes, könnyen lehessen benne mozogni. Jó, ha rétegesen öltözöl, így ha meleged van, le tudsz vetkőzni. Hozz magaddal egy csere pólót is, amit túra közben át tudsz venni, ha beleizzadnál a rajtad levőbe. Túrabot is jól jöhet. Reggel már túrára készen öltözz fel. Hozz magadnak egy tiszta váltó ruhát és cipőt a hazautazáshoz.

Jó utat kívánunk!

1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 11/A
info@pannoniatravel.hu
+ 36 30 / 592-6107
+ 36 1 / 341-3682

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Via ferráta kalandtúra a Hochlantsch 1720 méter magas csúcsára, az Alpokban, Ausztriában. Utazás felsőkategóriás autóbusszal, túravezetés és magyar nyelvű idegenvezetés egy főnek. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Beváltható: 2016.08.31.-ig
Időpont: 2016. szeptember 17. (szombat) • Az Alkupon megvételét követő 48 órán belül előzetes bejelentkezés és szerződéskötés szükséges a kuponszám és titkos kód megadásával, telefonon (H-P 12.00-18.00), emailben vagy személyesen: 06 (30) 592 6107, info@pannoniatravel.hu, Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11./A • A szerződés megkötéséhez a következő adatokra van szükség: az utazás pontos időpontja, a program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére