Ráuntál a megszokott ízekre? Szeretnél különleges ízeket felfedezni?A hétköznapok szürkeségéből könnyedén kiutat jelenthet egy kis édesség. Az ízlelőbimbóidat pedig mi mással is kényeztethetnéd jobban, mint valami egyedi, új ízzel. Ha pedig felkészültél egy gasztronómiai különlegességre, rád várnak a minőségi borlekvárok!
A Dél-Dunántúl büszkeségeA Villányi borvidék legnagyobb vonzereje a bor. Ez a régió hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, amely szubmediterrán éghajlatával kiváló körülményeket teremt a szőlő érleléséhez. A Dél-Dunántúlon fekvő területen a hagyomány tisztelete mellett a gazdák tudják, olykor szükség van a megújulásra is, így születhetett meg a borlekvár.
Ragadj kanalat!Legyen szó egy ízletes kalácsról, péksüteményről, vagy mondjuk egy finom húsról, megkoronázhatod a gasztronómiai élményt a rájuk csurgatott borlekvárral. Ezek a fantasztikus, különleges fűszerezésű édességek megőrzik a Villányi borok minden zamatát és fontos alkotóelemét, ötvözve az ősi folyamat szerint készülő lekvárok ízvilágával.
Készítése során minden ugyanúgy történik, mintha egy gyümölcs alapú lekvárt főznének, azonban az alapanyag ezúttal egy minőségi bor, amely lehet fehér, vörös vagy éppen rozé. A természetes cukortartalmú, jó minőségű borok - ha nem is közvetlen módon, de származékosan - elegendő mennyiségű szőlőt tartalmaznak ahhoz, hogy alkalmasak legyenek a lekvár készítéséhez. A bort több órán át forralják, hogy íze és zamata koncentrálódjon, a felesleges víz pedig elpárologjon. Fűszerezés és zselésítés után üvegekbe szedve, meleg helyen hagyják folyamatosan kihűlni.
Hagyd, hogy a borlekvárok íze téged is elvarázsoljon! Ráadásul a túlzott alkoholfogyasztástól sem kell tartanod, így az egész család bátran eheti, hideg és meleg ételek mellé egyaránt!
Válassz a hatféle íz közül vagy kóstold meg mindet!
A borlekvár ezekben az ízekben kapható:- fehérboros (Villányi Muscat Ottonelből)
- rozéboros (Cabernet Sauvignon rozé borból)
- vörösboros (Pinot Noirból)
- szilvás vörösboros
- fehérbor alapú vaníliás mazsolás
- siller bor alapú epres
A Tenkes-hegyi Sajt- és Borház saját készítésű, minőségi borlekvárjai arra várnak, hogy tégy velük egy utazást a gasztronómiai különlegességek között!
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról