10.990 Ft helyett 6.990 Ft: Egynapos kerékpártúra a Fertő-tónál 1 személy részére, buszos utazás Budapest – Fertőrákos – Budapest útvonalon, profi túravezetőkkel, 2 nyári időpontban

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

6.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Válassz 3 különböző hosszúságú túra közül és élvezd a Fertő-tó környékének szépségét kerékpárról!

Fertőrákosra érkezve 3 különböző túra közül választhatsz. Az egyik program az osztrák részt (70-75km), másik kettő pedig a Magyarországi részt (50 km) érinti. A 70 km-es és az 50 km-es túrát elsősorban haladó kerékpárosok részére ajánljuk, amelyeket gyakorlott túravezető kísér. A harmadik túrát gyermekeseknek és olyan résztvevőknek ajánljuk, akik inkább többször megállnának nézelődni, pihenni, fürdőzni, sörözgetni és kikapcsolódni. Lássuk őket részletesen!

Félkörtúra I. (kb. 50 km)

Indulás Fertőrákosról, első állomás a gyógy- és ásványvízéről híres Balf, majd a Fertő déli partját övező dombsor és a fertői nádas között elhelyezkedő Fertőbozt érinthetik.

A következő falu a "Dézsma pincében" fakadó hidegvízű forrásról kapta a nevét. Hidegség a nyugat-magyarországi peremvidék részeként nyilvántartott Ikva-medencéhez tartozik. A település határától északra elterülő Fertő-tó közelsége a történelem folyamán mindvégig meghatározta a község lakóinak életét.

A világörökség, és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa-szerte híres gyógyhatású termálvizének, termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont, Hegykő a következő állomása a túrának.

Fertőszéplak a Kisalföld és az Alpokalja találkozásánál, a Fertő tótól délre található. Északra eső szikes rétjein védett növények és állatok élnek. A környék csendes, levegője tiszta, a kiépített kerékpárút sok bel- és külföldi látogatót vonz.

Fertőd a túra újabb állomása, ahol elidőzhettek egy kicsit, hiszen a város látnivalókban nem szenved hiányt. Főbb nevezetessége közé tartozik az Esterházy-kastély és a Muzsika ház.

A látnivalók megtekintése után visszaúton megmártózhattok a hideg-melegvizes termálvízben Hegykőn. Majd a végállomás a nap kiindulópontja Fertőrákos, ahol a megadott időben az autóbusz fog várni Titeket.

Félkörtúra II. (kb. 70-75 km)

Indulás Fertőrákosról, első állomásként a Kőfejtő és a Püspöki kastély megtekintése javasolt.

Majd a felső úton (szőlőkön keresztül) átmehettek át az osztrák oldalra, Fertőmeggyesre (Mörbisch). A Fertő nyugati partján található Rust a következő város, amit érinthettek a túra során, aminek a hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel. Oggau után, - melynek különleges látványossága a „Hölzstein”, egy 10 x 20 méter nagyságú mészkőtömb, amiben a helyi legenda szerint boszorkányok laknak – Donnerskirchen (Fertőfehéregyháza) következik, mely szintén egy mezőváros Burgenland tartományban.

A túra során érinthetitek még a Feketevárost (Purbach), melynek magyar neve a határában található várrom egykori magyar nevéből (Feketevár) keletkezhetett, és Fertőszéleskútat (Breitenbrunn), melynek névadó forrása egykor bőséges vizet adott, és idegenforgalmi és városszépítési célból újra kiásták és nyílását a nagymartoni Friedrich Opferkuh kőfaragómesterrel homokkőből újból kiépíttették. Nyulas (Jois), majd a Fertő tó északi partján fekvő Neusiedl am See (Fertő-tó osztrák fővárosa) következik. Érdemes egy kis pihenőt tartani Pátfalun (Podersdorf am See), majd vízibusszal (kb. 10 EUR, bicikliszállítással) visszatérhettek Rustra és Fertőmeggyesen keresztül Fertőrákosra, ahol a megadott időben az autóbusz fog várni Titeket.

Soproni túra (20-25 km) – programjavaslat, túravezető itt nem kíséri a csoportot.

Ez a túra könnyen teljesíthető mindenkinek. Igény szerint megállhattok, nézelődhettek, pihenhettek, fürdőzhettek.

A túrát kezdhetitek a Fertőrákosi látnivalók megtekintésével (Püspöki kastély, Pellengér oszlop, Kőfejtő (barlangszínház)), majd az erdei kerékpárúton a Tómalom érintésével eljuthattok Sopronba. A soproni látnivalók után (belváros, Várkerület, Tűztorony, Storno-ház, erdészeti múzeum, Gyógygödör borozóban borozgatás, étkezés) érdemes visszafelé a Tómalom fürdőnél eltölteni egy kis időt (fürdési lehetőség), majd visszatérés Fertőrákosra ahol a megadott időben az autóbusz fog várni Titeket.

Indulás

  • Szombat reggel találkozás 06:00 órakor a Hősök tere mögötti parkolóban, a Budavár Tours feliratú busznál, majd 06:15-kor utazás a Fertőrákosi kiindulóponthoz autóbusszal

Fontos információk

  • Választható időpontok: július 16. és augusztus 6.
  • Bicikliszállítás költsége: 1.500 Ft/bicikli
  • Bicikli bérlésének költsége: kb. 3.000 Ft/bicikli
  • Biciklis védőfelszerelést, sisakot
  • BBP biztosítás: 660 Ft/fő/nap
  • Útlemondás-biztosítás: 1%
  • Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft/fő
  • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/fő
  • A felszállás helye, az utasok neve visszaigazolás után maximum az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft/fő díj ellenében

Jó utat kívánunk!

1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Egynapos kerékpártúra a Fertő-tónál 1 személy részére. Buszos utazással. Profi túravezetőkkel. Alapfokú (alkatrész nélküli) műszaki asszisztenciával. Választható időpontok: július 16. és augusztus 6

Fontos

Beváltható: 2016.08.04.-ig
Az Alkupon megvételét követően előzetes foglalás szükséges kuponszám és titkos kód megküldésével: ertekesites@budavartours.hu • Bicikliszállítás költsége: 1.500 Ft/bicikli • Bicikli bérlésének költsége: kb. 3.000 Ft/bicikli • Biciklis védőfelszerelést, sisakot • BBP biztosítás: 660 Ft/fő/nap • Útlemondás-biztosítás: 1% • Fix ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1.000 Ft/fő • Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1.500 Ft/fő • A felszállás helye, az utasok neve visszaigazolás után maximum az indulás előtt 3 nappal módosítható 2.500 Ft/fő díj ellenében • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére