1.090 Ft helyett 690 Ft: Amaránt mag 500 g-os kiszerelésben, mely kiemelkedően magas vas, magnézium és kalcium tartalommal rendelkezik

Alkupon Termék
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!

690 Ft

Nincs raktáron

Eredeti Ár Kedvezmény Megtakarítás
1.090 Ft 37% 400 Ft

Akció Leírása

Tégy az egészségedért!

Ehhez pedig kitűnően hozzájárul ez a nagyszerű amaránt mag, mely tökéletesen támogatja az egészségedet! Az amaránt a gabonák és minden más növényi táplálék közül kiemelkedően magas vastartalommal rendelkezik, mennyiségét és biológiai hasznosulását egyaránt figyelembe véve. Magas vastartalma miatt vegetáriánusok és vashiányos személyek számára egy kitűnő vasforrás, mely könnyen beilleszthető a mindennapos étkezésekbe. Emellett kiemelkedő kalcium tartalma is, amely nagyobb mennyiségben található meg benne, mint a tejben. A kalcium bevitel kiválóan megoldható a fogyasztásával. Tejérzékenyek számára kifejezetten ajánlott. Ráadásul a magnézium tartalma nagyságrendekkel nagyobb a gabonaféléknél, amely nem csak az elme frissességének megőrzésére, de a szívizom működésére is jótékony hatással van. Így a magnézium természetes beviteli forrása, mely azért is fontos, mert a magnézium jelentős szerepet tölt be számos biológiai folyamatban, többek között az idegrendszer és az izmok működésében, a fehérje-, zsír-, szénhidrát anyagcserében és a szív- és érrendszer működésében, valamint a csontok felépítésében. Az amarántot gluténmentessége miatt lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A lúgosító étrendbe is beilleszthető értékes növényi élelmiszer. Úgyhogy próbáld ki Te is, hiszen most rendkívül kedvező áron szerezheted meg tőlünk ezt a csodás és természetes gyógyító ételt!

Termék tulajdonságai:

  • 500 g-os kiszerelés
  • Súly: 0.5 kg

Tápanyagtartalom:

  • 100g-ban átlagosan (kJ/kcal) 1529/365
  • Fehérje (g/100g) 14,6
  • Szénhidrát (g/100g) 56,8
  • Zsír (g/100g) 8,8
  • Élelmi rost (g/100g) 15,5
  • Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink
  • Vitaminok: B1, B2, B6, C

Felhasználása:

Sós és édes ételekhez egyaránt. A mag főzve, pirítva, fasírtokba keverve, csíráztatva és töltelékként fogyasztható. A mag hő hatására kipattog, mint a pattogatott kukorica, ebben a formájában közvetlenül is fogyasztható. Felhasználható még müzlibe keverve, süteményekbe és desszertekbe sütve, köretként ízlés szerinti fűszerezéssel.

Elkészítése:

Főzve

A megmosott amaránt magot ötszörös mennyiségű enyhén sós vagy fűszeres vízben forrald fel és kb. 30 perc alatt kis lángon főzd puhára. Igény szerint főzés előtt egy órára beáztathatod a könnyebb puhulás miatt.

Desszertnek

Amarantgolyó: 10 dkg amarant mag, 4 evőkanál méz, fahéj

Az amaránt magot folyamatos keverés közben, kis lángon, magasfalú edényben pattogtasd ki. A kipattogott amarántot keverd össze a mézzel és a fahéjjal. Formázz belőle kis golyókat és tedd a hűtőbe. Ízlés szerint a kész golyókat meghempergetheted kókuszreszelékben vagy kakaóban.

Édes amarántos gyümölcsszósznak (süteményre öntetként, hidegen joghurtba keverve vagy magában is fogyaszthatod)

Amarántos szamócaszósz: 2 csésze víz, 1 csésze amaránt mag, 2 csészényi aprított szamóca, 2 evőkanál méz, alaposan megtisztított fél citrom héjával nagyon apróra vágva.

Kisebb edényben forrald fel a vizet. Tedd bele az amaránt magot a mézet a szamócát és a citromot. Kevergesd addig míg újra forrni kezd. Ekkor kisebb lángon, lassan főzd kb. 45 percig, míg az amaránt megpuhul.

AlkuPont - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Alkupon Termék
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. épület
segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Amaránt mag 500 g-os kiszerelésben. Magas vastartalma miatt vegetáriánusok és vashiányos személyek számára kitűnő vasforrás. Kiemelkedő kalcium tartalma is, amely nagyobb mennyiségben található meg benne, mint a tejben. Magnézium tartalma nagyságrendekkel nagyobb a gabonaféléknél. Az amarántot gluténmentessége miatt lisztérzékenyek is fogyaszthatják. A lúgosító étrendbe beilleszthető értékes növényi élelmiszer. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

A kiszállítás futárszolgálattal keresztül 2-8 munkanapon belül várható. A kiszállítási díjakról ide kattintva tájékozódhatsz.

14 napos elállás indoklás nélkül. Alkupon garancia.

Fizetési módok: Visa, MasterCard, utánvét, banki átutalás, készpénz

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére